Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

perjantai 25. tammikuuta 2013

Skräppääjän appsit, valokuvaus

Vaikka en varsinaisesti olekkaan digiskräppääjä, niin käytän skräppäyksessä apuna monenlaisia appseja eli ohjelmia. Itselläni on käytössä Iphone ja sen ohjelmat, ja silläkin saralla olen lähinnä keskittynyt erilaisiin valokuvausohjelmiin.


Nykyisin kun kännykkäkamerat ovat jo hyvinkin laadukkaita, tulee kuviakin otettua enemmän. Kamera kun on aina mukana. Ja vaikka tykkäänkin ottaa kuvia myös järjestelmäkameralla, on kännykuvissa monesti onnistuttu tallentamaan niitä pieniä ohimeneviä hetkiä, joita on mukava skräpätä.

Erityisesti kännykällä tulee otettua oma kuvia, sillä kännykkä on mukavan kevyt ja tarvittaessa myös huomaamattomampi kuin iso järjestelmäkamera.

Valokuvaukseen käytän Camera+, Hipstamatic, ShakeItPhoto, Snapseed ja Instagram appseja. Kaikilla niillä on omat vivahteensa ja halutusta lopputuloksesta riippuen valitsen käytettävän appsin.Klikkaamalla kuvia pääset appsien omille sivuille.


Camera+ on helppokäyttöinen ja näppärä ohjelma puhelimen mukana tulevan Kameran tilalle. Ohjelma tarjoaa automatisoituja ja näppäriä toimintoja. Paljon sellaisiakin toimintoja, joihin en ole tutustunut.Hipstamatic on hauska ohjelma retro friikeille. Kuvissa on ihana menneen ajan meininki. Kuvien fiilistä voi muuttaa paljonkin vaihtamalla linssiä ja filmiä. Ohjelmassa on ilmaisia vaihtoehtoja, mutta jos haluaa laajentaa mahdollisuuksia, niin rahaa kyllä saa kulumaan.Snapseed on astetta monipuolisempi kuin Camera+. Appsissa voit sekä itse säätää kuvan ominaisuuksia, että käyttää valmiita actioneita, eli toimintoja. Itse tykkään siitä, että ohjelma tarjoaa käsisäätö ominaisuudet valaistuksen suhteen. Se mahdollistaa esimerkiksi kuva osittaisen säätämisen (esim valon lisäämisen kasvoille). Ohjelmassa on aika hauskoja Vintage ja Grunge toimintoja joilla kuvaa saa muuteltua.


Pici booth appsi toimii erilaiseen hullutteluun ja hauskan pitoon. Erityisesti lapset tuppaavat rakastaa sitä.

Shake it Photo on Polaroid kuvaa matkiva appsi. Itse tykkään näiden kuvien tunnelmista. Erittäin helppokäyttöinen. Nappaat vain kuvan ja ravistelet puhelinta, jolloin kuva kehittyy. Kehykset voi valita joko perinteisemmäksi Polaroid malliksi tai sitten nuo neliskulmaiset, jotka ylläolevassa kuvassa on.Ja viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, on Instagram. Instagram on sekä kuvankäsittelyohjelma, että kuvien jakopalvelu. Instagrammissa voit seurata eri käyttäjien kuvavirtoja ja jakaa omiasi. Kuvien muokkausmahdollisuudet ovat rajalliset, mutta instagrammin kautta voit jakaa myös muilla ohjelmilla ottamiasi kuvia. Kuvat on helppo jakaa myös facebookin ja twitterin kautta. Omaa Instagram intoani on syönyt appsin epävarma toimivuus. Vinkkinä muille, puhelimen uudelleen käynnistäminen auttaa monesti. Mutta siis, pienistä teknisistä ongelmista huolimatta olen nykyisin aivan koukussa.

Seuraavassa osassa lisää skräppääjän appseja.

Hauskaa viikonloppua kaikille!

PS. Mitä appseja sinä käytät valokuvaamiseen?

Pps. Tässä linkki englanninkieliseen postaukseen samasta aiheesta!

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä postauksesta! Kunhan saan paremman puhelimen paremmalla kameralla, hankin vähän näitä appseja Instagramin lisäksi!

    VastaaPoista
  2. Mulla on Nokia, käytän siinä Camera Lover -appista, jolla saa otettua retrokuvia ja muuta kivaa. Blogissani on sinulle tunnustus!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.