Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

maanantai 28. lokakuuta 2013

30&30 omakuvahaaste, loppusanat

Kiitos kaikille teille jotka osallistuitte 30&30 omakuvahaasteeseen. Matka oli upea!
Oli hienoa huomata kuinka paljon tunteita haaste nosti pintaan.

Kun idea omakuva haasteesta nousi mieleeni, en aluksi ajatellut biisejä ollenkaan. Halusin vain haastaa itseni kuvaamaan. Julkinen haaste tuntui hyvältä tavalta sitoutua asiaan. En voinut kuvitellakkaan kuinka moni loppujen lopuksi lähtisi mukaan.

Kun sitten rupesin ajattelemaan omakuvausta haasteen kautta, tuli mieleeni antaa päiville nimet. Tämä taas johti musiikin lisäämiseen. Ajattelin sanoitusten, sävelmien, kappaleiden nimien lisäävän vaiaatio mahdollisuuksia. Oli mielenkiintoista huomata, että toisille musiikki vaikutti päinvastaisesti. Se sitoi kappaleiden teemoihin. Yhdessä vaiheessa tuli pakonomainen tarve tarkentaa ryhmän facebookissa, että kiitos kyllä, parisuhteeni voi mainiosti vaikka kaikki valitsemani kappaleet käsittelevätkin parisuhdekriisejä.

Yllätyin siitä miten voimakkaita muiden julkaisemat kuvat olivat. Lyhyetkin lauseet aukaisivat suuria tarinoita ja tekivät kuvasta henkilökohtaisemman, kuin ikkunan kuvan ottaneen henkilön elämään. Kuvat tarinoineen tuntuivat lahjoilta, joita jokainen sai sekä antaa, että vastaanottaa.


Otin kuukauden aikana paljon kuvia. Osan julkaisin, osan jätin julkaisematta. Ajattelin paljon. Pohdin suhdettani omakuvaan ja toisaalta siihen minkälaisen kuvan itsestäni haluan muille välittää. Millaisena muut minut näkevät. Voisin sanoa, että kuukausi oli sangen puhdistava kokemus. Rankka, mutta palkitseva. Ymmärrykseni itseäni kohtaan kasvoi samalla kun tuntui, että ymmärsin muita paremmin.

Ihanaa on myös se, että 30&30 jatkaa omaa elämäänsä. 

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

Photobucket

2 kommenttia:

  1. Kiitos sinulle kun sait idea ja veit sen eteenpäin! Yksi rikkaimmista kokemuksista viime vuosina. Ja tosiaan olen iloinen, että asia jatkuu edelleen.... hitaampana tahtina, mutta itse pohdiskelua kameran kera!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että olit mukana ja etenkin se, että prosessi jatkuu!

      Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.