Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Terveisiä syyslomalta!

Terveisiä mökiltä! Kyllä, päivitän tätä upouudella läppärilläni mökiltä. 

Mökkeily on pitkään ollut minulle henkisen kamppailun aihe ja syy. En pohjimmiltani ole perinteinen mökki-ihminen, en erityisesti pidä itikoista enkä ulkovessasta. Mökki maisemamme ei ole järin houkutteleva, ja uimaan mennään autolla.

Olen usein jäänyt jopa kotiin muun perheen mökkeillessä. Tänä kesänä saavutin kuitenkin mielenrauhan mökkeilyn suhteen. Lakkasin yrittämästä. Ei minusta ole perinteiseen mökkeilyyn. En jaksa innostua kokonaista viikkoa mökillä oleilusta, mökkihommista. Haluan mökilläkin nauttia hyvästä ruuasta, luovasta toiminnasta, haluan datailla, päivittää blogia ja nähdä uusia asioita.

Koska työskentelen kotona, on lomilla pakko lähteä jonnekkin, muuten töistä on melko mahdotonta irtaantua. Kuusi henkisen perheen lomailu jossakin "kohteessa" suomessa tai ulkomailla on melkoisen tyyristä puuhaa, joten mökki on sinällään hyvinkin varteenotettava vaihtoehto.


Rupesin ottamaan selvää mitä kaikkea nähtävää mökin ympäristössä on. Nappasin kameran matkaan, kävin kuvaamassa, uimassa, tutustumassa. Useimmiten koko perhe innostui lähtemään mukaan. Tutuksi tulivat niin luontokeskus kuin perinnetila. Lähiseudulla on uskomattoman paljon hienoja luontokohteita, suota, kansallispuistoa, pitkospuita, suomen suurin kataja!

Pakkaan mukaan nykyisin myös askartelutarvikkeita ja läppärin. Jos minua huvittaa, voin purkaa luovuuttani erilaisiin projekteihin tai vaikka tehdä vähän töitä. Sisällä mökissä. Vaikka olisi kuinka hieno päivä. Toisaalta jos haluan, voin ottaa auton, ajaa kuvauksellisempaan kohteeseen, kävellä siellä ja napata kuvia.


Syyslomalla kävin kuvaamassa sekä täysikuuta, että auringonnousua ja -laskua. Innostuin jokin aikaa sitten käymästäni maisemakuvauskurssista siinä määrin, että nykyisin jopa suunnittelen hieman etukäteen kuvausreissuja. Katsoin kalenteristä mihin aikaan aurinko laskee ja nousee ja jo hieman etukäteen kauppareissun yhteydessä katselin sopivia paikkoja joissa voisi kuvitella kuvaavansa.


Tässä on auringonlaskua. Otin kuvia oikeastaan sillä mielellä, että opettelen yhdistämään erivalotuksilla saatuja kuvia. Siihen en kuitenkaan täällä mökillä taida ryhtyä. Joten esittelen vaan näitä perinteisiä yhden valotuksen kuvia, joissa aurinko on puhkipalanut.


Auringon nousu 20.10 klo 8.20


Nyt lokakuussa kun valo on ratkaisevasti vähentynyt, tulee helpommin kiinnitettyä huomiota olemassa olevan valon kauneuteen. Matalalta loistava valo luo upeita varjoja ja sävyjä. Välillä tekee mieli pysäyttää auto ja hypähtää ulos ottamaan kuva auringon kultaamasta puusta tai kynnetyistä pelloista.

Mökkiloma tarjoaa tähän sopivat puitteet. Kun ei ole kiire muuta kuin mökille olemaan, voi yhtä hyvin pysähtyä hetkeksi, kaivaa kameran esille ja nauttia käsillä olevasta valosta.Kun oletukseni ja olettamukseni mökkeilystä vapautuivat, on mökkeily noussut uudelle tasolle. Enää se ei kahlitse minua torppaan, vaan tuo uusia mahdollisuuksia ja leppoisia lomahetkiä! Niin sisällä mökissä, kuin sen ulkopuolellakin.Photobucket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.