Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Itse tehty joulu - Mixed media joulukortti!

Hei kaikki!

Joulun alla Paperilla -lehdessä keskitytään pääasiaan, eli jouluun. Voitkin lukea lehden blogista monenlaisia jouluaskarteluihin inspiroivia juttuja.

Tänä jouluna olen ajatellut lähettää tälläisiä simppeleitä mixed media -kortteja lähipiirilleni. Kun kortteja tekee paljon, kaipaan ohjetta, jolla saan tehtyä paljon kortteja melko vähällä vaivalla. Tykkään kuitenkin, että kortit ovat persoonallisia ja ne näyttävät itsetehdyiltä. Tähän korttiin sain inspiraation, sillä olin puoli vahingossa tullut hankkineeksi Paperilohikäärmeestä läpinäkyvää tekstuuripastaa. 


Kortin tekoon tarvitset:
Korttipohjan, kohopastaa, vesivärejä, keltaista PearlEX pigmenttiä, tähtisabluunan, akvarellipaperia ja sinisävyisiä distress musteita. Koristeena olevan tähden olen leikannut sizzixillä tuohesta.


Ensin sekoitin läpinäkyvästä kohopastasta ja keltaisesta pigmentistä tasaisen keltaisen pastan.


 Kun massa oli sekoittunut tasaiseksi, levitin sitä tähtisabluunan läpi akvarelliaperille palettiveitsen avulla. Suojaa alusta materiaalilla, jonka voi helposti pyyhkiä puhtaaksi.


Kun sabluuna poistetaan, jäävät tähtikuviot hieman koholle. Muista pestä sabluuna ja muut työvälineet heti, ettei pasta kuivu kiinni niihin.


Anna pastan kuivua kunnolla. Voit käyttää apuna kuumailmapuhallinta. Kuivaa paperia kummaltakinpuolelta ja varo ylikuumentamasta pastaa.


Kun pasta on kuivunut, maalaa koko paperi erivärisillä sinisen sävyillä. Tämä onnistuu helposti myös lapsilta, joten voit valjastaa koko perheen joulukortti talkoisiin!


Lopputulos saa olla kirjava. Se tekee kortista elävemmän näköisen.


Leikkaa tausta oikeaan kokoon ja tummenna kortin reunat Distress musteella musteenlevitintä tai meikkisientä käyttäen.


Koristelin kortin hyvin simppelisti. Leikkasin tuohesta tähtiä sizzixin avulla. Nuo paksuimmat terät soveltuvat monen muunkin materiaalin leikkaamiseen kuin pelkän paperin. Ajattelin jatko soveltaa tuohitähtiä myös joulukuusen koristeeksi.


Lopuksi kokosin kortin. Kirjoitin käsinvalkoiselle pahville jouluiset laulunsanat ja liimasin sen keltaiselle pahville. Lopuksi vain liimasin osat paikoilleen.


Millaisia joulukortteja te olette tehneet? Teettekö kaikille eri näköiset vai liukuhihnatyönä isompia määriä? Olisi mukavaa saada ideoita ja inspiraatiota teidän korteistanne!Photobucket

2 kommenttia:

  1. Tuohen käyttö on kyllä magee idea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mulla on sitä hamstrattuna viime kesän mökkireissulta. Olen ajatellut tehdä siitä jouluaskarteluita tänä vuonna vähän enemmänkin!

      Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.