Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

lauantai 21. joulukuuta 2013

Viimeisiä joulukortteja

Tänään on vuorossa ensimmäinen postaus blogiyhteistyössä Sizzixin kanssa! Sain heiltä tämän ihanan värisen uuden laitteen ja muutamia upouusia stansseja, joita pääsen kokeilemaan! Ennestään minulla on tämä ihan sama laite, Big shot, mutta vain sinisenä. Sininen oli ensimmäinen väri, mitä Suomeen aikanaan tuli myyntiin. Vanha laitteeni toimii vielä muutoin ihan hyvin, ainoastaan pehmusteet jalkojen alta ovat osittain hävinneet, niin, että laite hieman keikkuu tehdessä. Eli aika vankkaa tekoa, sanoisin.

Jos Big shot on sinulle vieras laite, kurkkaa Paperilla -lehden blogiin, jonne tein videon laitteen toiminnasta!


Paketin mukana tuli joukko erilaisia stansseja, mutta nämä rosetit innostivat heti tarttumaan työhön. Alkuperäisesti nämä ovat sarjasta Wedding, eli häät, mutta minusta stanssi on monikäyttöinen ja sopii myös joulukorttien valmistukseen. Itse pidän sellaisista stansseista eniten, jotka muuntuvat erilaisiin käyttötarkoituksiin. Materiaalivalinnoilla ja väreillä voi monien stanssien kohdalla vaikuttaa ratkaisevasti lopputulokseen. Jouluinen stanssi voi käydä syntymäpäiväonnitteluun tai hääteemainen stanssi sopia joulukortin valmistukseen.


Aloitin leikkaamalla vanhan kirjan sivuista neljä rosetin pätkää, jotka liimasin yhdeksi pitkäksi pätkäksi.  Syntyneen janan taittelin haitariksi. Vaikka nämä stanssit ovatkin hyvin kapeita, leikkaavat ne useamman kerroksen paperia yhdellä kertaa. Riippuu tietenkin paperin paksuudesta, mutta kirjansivuja leikkasin kaksi kerrallaan.


Haitarin liimasin päistä yhteen niin, että sain yhtenäisen rinkulan aikaan. Rinkulan kannattaa antaa kuivia rauhassa ennen kuin sen reunat kääntää alas rosetin muotoon. Työskentely on helpompaa kun liima on kuivaa ja aihio pitää muotonsa.


Tässä kuva valmiista rostetista.  658932 Thinlits Die Set 9PK - Rosettes by Dena Designs


Tämä yksinkertainen joulukortti on syntynyt muutamasta kuviopaperista, joiden päälle olen sutaissut ohuen kerroksen gessoa, liimannut päällekaistaleen vanhaa pitsiä ja kakkupaperia. Hyvää joulua on leimattu valmiille tagille SurfaceZ musteella.
Valkoiset lumihiutaleet olen leikannut sizzxin stanssilla Sizzix Originals Die - Snowflakes #3 ja telemäni rosetin päälle olen vielä liimannut Colorconspiracyn lumihiutaleen.

Photobucket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.