Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

lauantai 15. syyskuuta 2012

Vuoroin Vieraissa: Maikko


Vuoroin vieraissa sarjan aloittaa persoonallisen tyylin omaava  Maikko! Kiitos mukaan tulostasi!


Minusta skräppäysaiheet ovat iso osa tyyliä ja minulla aiheet liittyvät pitkälti harrastuksiin, itseeni ja parisuhteeseeni, muutamiin itselleni läheisiin lapsiin sekä arkisiin tapahtumiin. Rakastan valokuvia, mutta skräppään erittäin mielelläni puhelimella otettuja kuvia, koska niihin on usein tallennettu pieniä hetkiä. Tykkään myös skräpätä itselleni tärkeistä tunnelmista ja tunteista. Erikoisaiheena sivuissani on aika usein esiintyvät fillarit, vaikka en edes ole moniin muihin verrattuna mitenkään erikoisen intohimoinen harrastaja. Pyöräilyyn liittyy kuitenkin monia asioita, jotka ovat vahvasti mukana elämässäni.


Usein kuulee sanottavan, että ihmiset tunnistaa heidän skräppäystyylistään. Myönnetään, että itsekin näen toisten sivuissa paljon heille ominaista, mutta oman tyylin määritteleminen onkin paljon vaikeampaa. Selatessani näiden noin kahden ja puolen vuoden aikana tekemiäni sivuja huomasin, että niissä on melko samanlainen meininki, vaikka monenlaista onkin tullut kokeiltua. Uudet materiaalit, välineet sekä tekniikat ovat tuoneet pikkuhiljaa sivuihini muutakin harrastamisen alussa pääosassa olleiden papereiden ja valokuvien lisäksi.
Olisin voinut nostaa tämän tekstin oheen monia sivuja, jotka tuntuvat eniten minun tyylisiltäni, mutta valinta olisi ollut liian vaikea. Tämän vuoksi päätin tehdä yhden uuden sivun ja kokeilla tulisiko siitä minun näköiseni. Minusta tästä ainakin tuli, vaikka siinä ei olekaan yhtään murrettua sinistä, mikä on ehdoton lempivärini. Ei tämä sivu tosin ole mitenkään erikoinen, mutta pidän kuitenkin aikaansaamastani rouheasta tunnelmasta ja kerroksellisuudesta. Kännykkäkuva fillaristakin on mieluinen, ja se on otettu ensimmäisenä kesälomanjälkeisenä työpäivänä, jolloin huomasin, mikä tekee omasta arjestani nautittavan. Alkuperäisenä ajatuksena oli skräpätä tuosta aiheesta, mutta aihe muuttui muuksi, kun vihdoinkin pitkän ajan päästä istuin askartelupöytäni ääreen. Näin minulle käy aika usein.Huomaan monista sivuistani, että tyhjää tilaa ei useinkaan jää hirveästi, vaikka pidänkin kovasti muiden ilmavista sivuista. Tälläkin kertaa sivu on melko täynnä tavaraa, sillä tulen käyttäneeksi usein isoja paperipintoja. Ja mikäli sivussa on tyhjää tilaa, on se usein jokin voimakas kuviopaperi. Nyt olen tosin kokeillut muutamia vähän valkoisempia sivuja ja pidän niistäkin, joten jatkan varmasti osittain silläkin linjalla. Murretut ja tummat värit ovat kuitenkin eniten minua.


Musteiden, maalien ja kohojauheiden käyttö on noussut viime aikoina mieluisaksi työskentelykeinoksi ja nytkin käytin monenlaista tököttiä ja tekniikkaa, mutta ne eivät kuitenkaan nouse pääosaan. Yleensä teen myös niin, että ensin valitsen paperit, kuvan sekä ehkä jotain koristeitakin ja vasta sen jälkeen mietin käytettäviä tehosteaineita, joita lisäilen sekä ennen papereiden kiinnittämistä että sen jälkeen. Koristeiden suhteen olen usein aika niukalla linjalla ja muutama selkeä juttu riittää.


En välttämättä lisää sivuun otsikkoa tai tarinointi saattaa olla lyhyt. Tämä ei kuitenkaan johdu siitä, etteikö minulta syntyisi tekstiä, vaan siitä, että sivu itsessään kertoo minulle toisinaan ilmankin kaiken olennaisen, koska teen sivuja vain itseäni varten. Minulle tekoprosessi onkin tärkeä osa skräppäämistä. Käsittelen siis tekiessäni jotain aihetta, jonka talletan sivuun tekemisen kautta. Tätä on vaikea selittää, mutta ehkä te ymmärrätte. Toisinaan minulle nimittäin käy myös niin, etten koskaan ehdi varsinaiseen käsillätekemisen vaiheeseen, mutta olen työstänyt aihetta mielessäni suunnitellessani sen skräppäämistä. Näin minulle käy usein juuri työmatkaa fillaroidessani, mistä tämäkin sivu kertoo. Skräppääminen on minulle siis tapa jäsentää elämääni, vaikka kaikki suunnitelmat eivät koskaan päädy sivuiksi asti. Minulle skräppääminen on asioiden käsittelemisen lisäksi rentoutumista, uuden oppimista, itseni haastamista ja leikkimistä materiaaleilla.


Kiitos Maikolle Vuoroin Vieraissa sarjan aloituksesta. Ensi viikolla ajatuksiaan tyylistä kertoo Riikka.

5 kommenttia:

 1. Kiitos Emmo ja kiitos Maikko! Pysyn kanavalla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Toivottavasti saatte näistä kurkistuksista inspiraatiota omaan skräppäämiseenne!

   Poista
 2. Aivan mahtava leiska, tykkään!! Mielettömän hieno idea myös tämä "vuoroin vieraissa". Kiitos Emmolle tämän järjestämisestä ja jään innolla odottamaan seuraavia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsestäni on niin mielenkiintoista kuulla mitä mietteitä skräppäys ihmisissä herättää :)

   Poista
 3. Ihana sivu - niin rouheita yksityiskohtia ja tekstuureita! NAM!

  Kiitos Emmolle mahtavasta tapahtumasta!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.