Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

lauantai 29. syyskuuta 2012

Vuoroin vieraissa: Nelsson

Tittididii! Aika uuden vieraan. Tällä viikolla äänessä on Nelsson. It's time for this weeks quest, welcome Nelsson!


Minun tyylini. / My style.


Minun tyylini on yksinkertainen. Yleensä vain taustapaperi, kuva (tai useampi), otsikko ja tarina. Joskus on mukana muutama koriste. Joskus enemmän. Tekemiäni sivuja voi ihmetellä täällä. Lähes aina työn alla on useampi sivu, joissa tulee sitten helposti käytettyä samoja tuotteita tai asetteluja. Nykyään monet sivut tulevatkin tehtyä pareittain, jolloin molemmat lapset (2 tyttöä) saavat aiheesta oman sivunsa omaan albumiinsa.

My style is really simple. There usually only one background paper, a photo (or more), title and journaling. Sometimes a add a few embellisments. You can see most of my layouts here.


Näin skräppään. / This is how I roll.


Minun sivuni kertovat aina asioista, jotka haluan itse muistaa tai jotka haluan lasteni tietävän tai muistavan. Hyvin harvoin skräppään ainoastaan ihanan kuvan takia. Enkä ikinä aloita sivua vain kokeillakseni jotain tekniikkaa.  Tarinat liittyvät yleensä arkeen, sillä juhlapyhistä skräppääminen ei minusta ole hauskaa. Joulukuusenkoristeiden tai joululahjojen avaamisen ikuistamisen sijaan haluan kertoa miten meillä opeteltiin keinumaan tai mitkä oli ne tärkeimmät unilelut tai miten minua hävetti kaupassa kun lapsi kiljui että: "halluun pilluu!!".

My layouts are about stories that I want to remember. Or stories that I what my children to know. I don't scrap in sake of a perfect picture or new technique. I don't scrap about holidays. I prefer everyday stuff.

Sivu lähtee aina kuvista. Tulostelen tärkeitä kuvia tai jos haluan kertoa jonkun tietyn tarinan, etsin/otan kuvat sitä kyseistä tarinaa varten. Kun kuva/kuvat ovat kädessä, etsin niihin sopivan paperin. Jos mikään paperi ei nappaa, kaivan esille valkoisen kartongin ja asettelen kuvat sen päälle. Yleensä minulla on alussa kasa kuvia, joita katselen. Ja sitten hyökkään papereiden kimppuun ja valitsen mieluiset. Sitten levitän kaiken lattialle ja katselen mikä kuva käy mihinkin.

I always start with the pictures (I print them at home). With pictures in hand, I seek for the right paper. I spread everything on the floor and let them mingle. When I find the right one, I cut it down to a letter-size and attach the photo(s).

Nykyään teen usein sivut letter-koossa, joten seuraavaksi silppuan taustapaperit oikeaan kokoon. Sitten asettelen kuvat taas papereiden päälle ja mietin tarvitaanko niiden ja taustapaperin väliin mitään. Yleensä ei, joten teippaan kuvat taustaan.Seuraavaksi etsin koristeita. Kaivan kaikki tarrat ja siirtokuvat esiin ja etsin aiheisiin ja värityksiin sopivia. Läiskin niitä sinne tänne.

Seuraavaksi alan miettimään otsikkoa ja tarinaa. Samalla kaivan sivun värimaailmaan sopivia kirjain tarroja esiin.  Tässä tapauksessa halusin tietyt kirjaimet, mutta niistä ei löytynyt ässää (S). Joten silppusin sen toisesta kirjaimesta. Tätä teen muuten usein. Etenkin k-kirjaimet ovat aina loppu, joten yleensä otan pystyviivan q tai d-kirjaimesta ja lopuksi leikkaan x-kirjaimen pystyttäin kahtia ja saan siitä kahteen k-kirjaimeen sakarat.

  


After the picture is attached, I seek for the embellisment. And then I work with the title and journaling. For this one I was missing the letter S, so I made it from another letter.

Kun otsikko on paikoillaan, kirjoitan tarinan. Yleensä etsin sivun värimaailmaan sopivan paperin ja mallailen sitä. Nyt otin Project Life tarinalapun ja päätin tehdä siitä pilven. Kirjoitin jutun, leikkasin pilveksi ja yritin mallailla taustaan. Lisäilin vähän tussia ja kohotarroja. 
I wanted the journaling to be in the shape on a cloud, so I made one.

Päätin vielä vähän tussailla kuvan reunoja. Vaikka tuntui että sivu tarvitsisi ehkä jotain reunoille, päätin että se on valmis. En halunnut tehdä tätä yli. Mitä simppelimpi, sitä parempi. Sellainen siitä tuli. Albumiin vaan ja uuden kimppuun.

Kiitokset vielä Nelpalle vierailusta ja kurkistuksesta hänen työpöydälleen! Ensi viikolla vuorossa  Englannin vahvistuksemme Lintsi! Muistakaa myös osallistua meneillään olevaan VV -haasteeseen.

2 kommenttia:

  1. Ihana sivu ja mahtava teksti - oli ilo lukea tätä!

    VastaaPoista
  2. Hauska lukea ja huomata kuinka eri tavoin sivut syntyvatkaan!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.