Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Tee se itse joulukoristeita

 Itse tehty joulu


Joulu on itse tekemisen aikaa. Monet jotka muuten eivät innostu askartelusta, tekevät jotakin pientä jouluksi. Kortteja, koristeita tai vaikka jotain pientä ja kunista joulu pöydän kattaukseen.

Sama pätee leivontaan ja ruuanlaittoon. Monissa perheissä (kuten allekirjoittaneen omassakin) kokeillaan ehkä jotakin uutta mihin tavallisesti ei ole aikaa tai energiaa. Jouluun liittyy itse tekemisen ilo ja sen kautta tunnelmaan virittäytyminen. Tai ainakin monien jouluun, joululehtien runsaudesta päätellen.

Itse tekemisen ei välttämättä tarvitse tarkoittaa sitä, että kaikki on alusta asti itse tehtyä ja tarjolla on sitä seitsemää sorttia ja enemmänkin. Välillä tuntuu, että ihmisten joulumieli hukkuu pakonomaiseen suorittamiseen.

Järkevää olisin osata priorisoida. Jos tykkää leipoa, niin leipoo ja ostaa kukka-asetelmat valmiina. Jos tykkää askarrella, mutta pipareiden leipominen ei tuota mielihyvää, niin voin kertoa, erittäin hyviä pipareita myydään ihan citymarketissa. Kannattaa myös ajatella, että jos niitä itsetehtyjä karamellejä ei tänäkään vuonna ehtinyt tehdä, niin aina voi yrittää uudestaan ensi jouluna! Tai mikä estää kokeilemasta reseptejä vaikkapa uutena vuotena? Tai Juhannuksena? Eräs järkevä ystäväni on ulkoistanut joulusiivouksen tarpeeksi ajoissa voidakseen itse keskittyä juuri niihin asioihin joihin haluaa. Minä delekoin joulun jälkiruoka kakun leivonnan etevälle sukulaistytölle. Ja ostan savulohen torilta samalla kun käymme joulukirkossa. Meillä on perus siistiä, mutta myönnän. Voisi olla siistimpää.

Omaan jouluuni kuuluvat perinteiset laatikot, rosolli ja mieheni paistaa joka joulu pienen kinkun. Lisäksi meillä on runsas kalapöytä ja jälkiruokana juustoja ja hedelmiä. Unohtamatta tietenkään suklaata ja pähkinöitä.

 Koska itse olen priorisoinut askartelun etenkin siivouksen edelle, niin tässäpä vielä ohje eräänlaisen jouluhärpättimen tekoon.


Kauli ilmakuivavaa Fimoa levuksi ja leikkaa siitä piparimuotilla kuvioita.


Paina tähtien pintaa leimasimella kuviota, olen tässä käyttänyt 3rd eye:n Branch leimasinta luomaan tekstuuria tähden pintaan.

Olen kerran kirpparilta haalinut vanhan lampunvarjostimen rungon, jonka ympärille olen kietonut vanhaa pitsiä. Ompelin tähdet kiinni pitsiin ja ripustin osan tähdistä roikkumaan vielä lampun varjostimen helmaan.


In Finland we have self-making culture, especially at Christmas. We are cleaning, cooking, baking and decorating the house so much that it's not that fun anymore. I think you might know the feeling?

My advice is to consecrate to those task what you enjoy doing! If you enjoy cooking, buy the decorations. Or don’t decorate that much. Less is more ;)

If you enjoy doing crafts, don't bake. Make your Christmas to look like you and your family. Feel the Christmas more than accomplishing it.


This year I'm having my husband’s family coming over for Christmas dinner. We are having very traditional Finnish Christmas food (Just because we like it!). It includes carrot-, potato- and yellow turnip casserole, ham, different kinds of fish. And salads, mushroom salad and rosolli, it's a kind of salad, made of boiled carrots, beetroot, pickled cucumber and onion. For dessert we have cheese, fruits and nuts and of course some chocolate.


I made this kind of Christmas "thing" with air dry Fimo, old lace, lampshade and 3rd eye Branch stamp.


Pstt. Jos kuulut kaltaisiini matti myöhäisiin ja tarvitset vielä viime hetken inspiraatiota lahjojen paketointiin, niin kurkkaa tekemääni pakkauksia kansiota Pinterestissä. Joulumieltä voi virittää kuuntelemalla joululauluja ja nauttimalla vaikka lasillisen makeaa jälkiruoka viiniä.

3 kommenttia:

 1. Aivan ihana. Hyvin priorisoitu. Minäkin vaan olen veivannut joululahjaani Bis Shottia ja yrittänyt siinä sivussa jotain joulua tehdä...vielä olis sitä siivoomista hieman ja laatikoiden ja kinkun paisto. Mulla olis jotain nukentekomassaa ainakin jemmassa mut en ehkä raaski sitä käyttää tuohon. Mutta kiitos vinkistä ja ihanaa joulua sulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 2. UPEA projekti!!! jouluaskarruksiasi on ollut ihana seurata!! =)

  hyvää joulua!! =)

  VastaaPoista
 3. Tarina täynnä juuri Sitä Oikeaa joulun meininkiä. Priorisoitu on täälläkin - skräppäys ajoi lattianpesun ohi :)
  Ihanaa, rauhallista, tunnelmallista, mutta myös inspiroivaa joulua Sinulle ja perheellesi. Syö, nauti ja valokuvaa paljon. Nähdään ensi vuonna!!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.