Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Woodland Christmas

Hyvää kolmatta adventtia!

Ne jotka facebookissa minua seuraavat, ovatkin jo ehkä nähneet ja kuulleet, että tänä jouluna olen innostunut tälläisestä vähän amerikkalaistyyppisestä metsäteemaisesta joulusta.


Tämän kranssin tein koristamaan kotiamme. Koivurisut keräsin itsenäisyyspäivän tienoilta mökiltämme. Kietaisin ne ympyräksi rautalangan avulla. Ihan pyörylää en saanut tehtyä, mutta onni onnettomuudessa, eläimet asettuivat paremmin soikeaan kranssiin.


Kranssi kuivui rauhassa viikon verran. Jonka jälkeen levitin käsin gel Mediumia kranssin pintaan. Pyrin hieromaan sen oksiin niin, että mitään isoja könttejä ei jää mihinkään väliin. Sen jälkeen lisäsin Sinellistä hankkimaani tekolunta. Gel Medium muuttuu kuivuessaan läpinäkyväksi ja oksiin jää "kuura".

Kranssissa olevat eläimet olen ostanut ihan Prismasta, tähän kävisi ihanasti jotkin kivat vintage koriste-esineet, mutta sellaisia ei varastoistani löytynyt. Linnut on Tiimarista. Lintuihin mistailin vähän valkoista, koska niissä ollut punainen väri oli hyvin intensiivinen.
Levitin eläintenkin päälle Gel Mediumia ja pyörittelin tekolumessa. Woodland on siitä mukava paikka, että siellä sataa aina lunta!


Appelsiini renkaat olet kuivattanut uunissa. Ne on helppo tehdä, leikkaa vain appelsiini ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet leivinpaperille. Kuivata viipaleet n.50 asteessa, uunin luukku hieman raollaan.

Appelsiinit ja kanelit olen niin ikään kuunnittänyt Gel Mediumilla kiinni kranssiin.

Millaisia joulukransseja sinä olet tänä vuonna tehnyt?

PS. kannattaa katsastaa myös pulloharjakuusten ohje.

12 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä upea tuote. Tuo gel medium on vielä mulla tutustumatta, mutta jotenkin tuntuu, että ensi vuonna tutustun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Gel Medium on oikeasti tutustumisen arvoinen tökötti!

   Poista
 2. Upea kokonaisuus. Tykkään tuosta lumisuudesta ihan ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on nyt lumivaihe päällä, sitä pitää tunkea joka paikkaan! ihanaa, mutta sotkuista.

   Poista
 3. Uhm, none? I made a pretty cool one last year for a fair, but I never got it back... :-(
  You make creating this one sound so easy! And it looks truly awesome!!! I'm going to keep an eye out for woodland creatures like that and then maybe I can make one like this next year!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.