Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Askartelutarvikkeista

Minulta kysytään usein mistä hankin askartelutarvikkeeni. Tähän on yllättävän hankalaa vastata, sillä ostan tarvikeeni vähän sieltä sun täältä. Lisäksi olen pohtinut ostamista lähiaikoina jonkin verran.
Aiemmin ostin enemmän. Tilasin uutuuksia netistä, hankin messuilta yhtä sun toista ja vierailin enemmänkin lähiseutujen oikeissa askartelupuodeissa. Olen myös ollut useammassakin kuukausipakettia tarjoavassa yrityksessä asiakkaana.
Kun harrastuksen aloittaa, tulee helposti haalittua vähän sitä sun tätä. Etenkin jos omalla paikkakunnalla ei ole erityistä askarteluliikettä, tulee helposti ostettua skräppäystarvikkeita silloin kun niitä löytää, miettimättä sen tarkemmin istuvatko löydetyt tarvikkeet omaan tyyliin. Toisaalta oma tyyli kehittyy vasta tehdessä (ja niiden virheostosten kautta).


Neuvo numero yksi. Älä osta kaikkea mitä löydät.


Uskon, että moni enemmän askarrellut voi myös yhtyä ajatukseen siitä, kuinka tyylin muuttuessa, myös ne tarvikkeet jotka aijemmin olivat niin hienoja, ettei niitä raaskinut käyttää, jäävät helposti kaapin pohjalle lojumaan, uusien, enemmän omaa tyyliä edustavien tarvikkeiden päästessä käyttöön.


Neuvo numero kaksi. Käytä kivat tuotteet heti!


Skräppäystarvikkeet ovat melko kalliita. Yhdestä paperista saattaa joutua pullittamaan yli euron. Skräppäykseen tarkoitettu metalliroju on kallista, rautakaupasta voit saada halvemmalla. Bilteman kaksipuoleisen teipin nimiin vannoo moni. Ole luova. Käytä hyödyksesi myös kirjansivuja, aaltopahvia, pakkausmateriaaleja. Yhdistele uutta ja kierrätettyä. 


Neuvo numero kolme. Käytä materiaaleja luovasti.


Joitakin tarvikkeita tarvitset lähes joka työssäsi. Huonot, liian isot sakset ja vääränlainen liima tukahduttavat askartelun ilon nopeasti. Paperileikkuri on kallis, mutta sangen hyödyllinen satsaus. Kuumailmapuhallin nopeuttaa työskentelyä ja mahdollistaa monia tekniikoita.


Neuvo numero neljä. Panosta työvälineisiin.


Kun sitten olet hankkinut leimasin musteita, kuumailmapuhaltimen, akryylivärit ja kohopastaa. Opettele käyttämään niitä. Etsi tietoa netistä, blogeista ja käykursseilla. Liity facebookissa ryhmiin ja kysy rohkeasti. Voit kommentoida blogipostauksiin ja kysyä miten jokin työvaihe on tehty. Kokeile, tee virheitä ja opi uutta. 


Neuvo numero viisi. Opettele käyttämään jo omistamiasi välineitä mahdollisimman monipuolisesti.


Vastasiko tämä aluksi esittämääni kysymykseen siitä mistä hankin välineeni? Ei.
Kurkista tänne.

Mitä neuvoja teillä olisi aloittevalle paperiaskartelijalle tarvikkeiden hankintaan?


Photobucket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.