Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

perjantai 1. marraskuuta 2013

Paperilla -lehti

Haaveista totta. Paperilla -lehti on julkaistu tänään.
Ajatus suomalaisesta paperiaskartelu lehdestä oli muhinut päässäni jo pitkän aikaa. Itse olen lehtien suurkuluttaja, ne kiehtovat minua ajankohtaisuudellaan ja kompaktin muotonsa takia. Vaikka seuraankin paljon blogeja, pidän myös lehdistä niiden moinipuolisuuden vuoksi. 
Lehti edustaa erilaisia tyylejä ja tapoja tehdä.
Omia töitäni on julkaistu Ihana -lehdessä ja kerran ulkomaisessa Scrap 365 lehdessä. Se tunne kun ensimmäistä kertaa näkee oman työnsä lehdessä on huikean hieno. Saman kokemuksen halusin tuoda kaikille niille, jotka osallistuivat lehden tekemiseen.
Verkkolehti ei tietenkään ole aivan sama asia kuin oikea, painettu lehti. On kuitenkin eri asia aloittaa tyhjästä oma verkkolehti kuin painattaa lehteä, etsiä jakelukanavia ja mitä kaikkea siihen liittyykään. Oikea lehti tuntuu liian suurelta ja pelottavalta. Verkkolehti mahdollisti kokeilemisen, uskaltamisen, tilaisuuteen tarttumisen.
Ensimmäisen lehden toimitukseen pyysin mukaan ihmisiä joiden työt inspiroivat minua. Halusin lehdestä monipuolisen. Sellaisen joka ei antaisi tietynlaista kuvaa paperiaskartelusta, vaan mahdollistaisi monenlaiset näkemykset ja kokemukset. Mukaan lähti monenlaisia paperiaskartelijoita, korttien tekijöitä, skräppääjiä ja enemmän taiteen puolelle kallistuvia paperitaitureita. Mielestäni sisältö onnistui yli odotusten. Ainakin itseäni se innostaa tarttumaan uusiin tekniikoihin ja paperiaskartelun muotoihin.
Ennen Paperilla -lehteä en ole koskaan taittanut mitään. Käyttämäni ohjelmat ovat olleet uusia, vaihdoin juuri PC:stä, maciin ja jopa valitsemani palveluntarjoaja, MagCloud oli minulle uusi. Lehden tekoon on siis liittynyt paljon uuden opettelua. Haasteita on riittänyt jos jonkinlaisia! Onneksi tukenani on ollut mahtava tiimi ja tunnelma on koko ajan ollut hyvä.
Lehdessä luultavasti on edelleen pieniä puutteita, ja olen unohtanut monen monta asiaa mitä piti tehdä ja laittaa lehteen, mutta voin ylpeänä sanoa, että tämä on parasta mihin näillä resursseilla olen pystynyt. 
Toivottavasti nautitte lehdestä!

Photobucket

6 kommenttia:

 1. Johonkin katosi pitkä kommenttini. Siispä kiitän tästä loistavasta taidolla tehdystä lehdestä näin lyhyesti. Tuskin malttaisin odottaa seuraavaa ellei tässä olisi niin plajon luettavaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos upeasta lehdestä! Jos päädytte tekemään Paperilla lehteä painettuna, maksan mielelläni siitä :)

  VastaaPoista
 3. Siis kerrassaan upeaa työtä!!! Arvasin kyllä että lehdestä tulee upea paketti, mutta iso sivumäärä ja monipuolisuus ja runsaus yllätti silti! Hurjan inspiroiva pakkaus kokonaisuudessaan, menee useampi päivä tuota lueskellessa kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon Anski! Ehkä seuraavassa numerossa nähdään sunkin töitä? :)

   Poista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.