Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

maanantai 20. tammikuuta 2014

CHA -messuilla

Hei vaan kaikki, täällä on palailtu kotiin ja elämä alkaa pikku hiljaa palautua takaisin urilleen. Aikaerosta aiheutuva väsymys painaa ja unirytmi on vielä aivan sekaisin, mutta paluu arkeen ei kysele väsymystilaa. Lapset pitävät huolen siitä!

Olin ajatellut, että olisin blogannut matkan aikana kuulumisia ja olin aikeissani niin pitkällä, että minulla oli läppäri mukana reissussa. Messut ja itseasiassa koko reissu osoittautuivat paljon enemmäksi kuin olin kuvitellut. Olen seurannut CHa -messuja erilaisten medioiden kautta aikaisempina vuosina ja täältä etäältä katsottuna messujen tärkeimmäksi anniksi nousevat uutuudet. Uudet tuotteet, trendit ja mallistot, joita yritykset esittelevät.

Sizzixin osasto

Paikan päällä tilanne on ylitsepursuava. Messut ovat valtavan isot, täynnä toinen toistaan upeampia osastoja, tuotteita, projekteja, make&take pajoja. Neljän messupäivän aikana en ehtinyt nähdä koko messualuetta. Ensimmäisen päivän jälkeen tuotteisiin turtuu. Sellaiset tuotteet ja projektit, joihin normaali oloissa kiinnittäisi huomiota, hukkuvat upeiden töiden valtaisaan paljouteen. Messuilla mielen valtaa ähky! Bongailimme kuitenkin selkeitä trendejä joita oli nähtävissä eri valmistajien osastoilla, niistä voitte lukea helmikuussa ilmestyvästä Paperilla -lehdestä!


Messujen aikana on mahdollisuus osallistua erilaisille kursseille. Minä osallistuin yhteensä kuudelle keskenään hyvin erilaisille kurssille. Kurssit olivat oivallinen mahdollisuus kurkistaa siihen, mitä tällä hetkellä tarjotaan, mikä on in. Kurssien tarkoituksena on antaa työkaluja erilaisten tarvikkeiden ja tuotteiden myymiseksi, joten näkökulma on hieman erilainen kuin kursseilla, jotka on suunnattu suoraan kuluttajille.

Kurssien anti vaihteli suuresti, mutta kaikilta kursseilta kuitenkin sain jotakin kotiin viemisiksi. Yksi oivallus oli esimerkiksi se, kuinka paljon variaatiota käsite mixed media piti sisällään. Kohokohdaksi nousi kuitenkin Sizzixin kurssi, jolla pääsin itsensä Tim Holtzin oppiin. Todella mukava ja osaava esiintyjä ja opettaja.


Mikä messuilla sitten nousi tärkeimmäksi anniksi? Ihmiset. Kontaktit.

Messut tarjosivat mahdollisuuden verkostoitumiseen, ideoiden jakamiseen, oman työn esittelyyn ja kiinnostavien projektien valmisteluun kasvotusten ihmisten kanssa, jotka asuvat eripuolella palloa.
Suomalaiselle kontaktien luonti oli aluksi vaikeaa ja tuntui hankalalta mennä esittäytymään vieraille ihmisille. Minulla on kuitenkin onni ja ilo tuntea CHA -konkareita, kuten Birgit Koopsen ja Nathalie Kalbach, jotka antoivat minulle varsinaisen messu kävijän ABC -koulutuksen. He myös esittelivät minua mielenkiintoisille ihmisille ja autoivat alkuun.


Olimme jo ennen messuja olleet yhteydessä ja sopineet yhteisen illallisajan. Vielä tuolloin en tiennyt, että messujen tapaan kuuluu tehdä lukujärjestys, johon jo ennalta sovitaan aamiais-, lounas-, ja illallistapaamisia. Messuista otetaan kaikki hyöty irti!

Vaikka messuilla tehdäänkin pääasiassa bisnestä, oli upeaa tavata ystäviä ympäri eurooppaa, tutustua uusiin ihmisiä ja tavata henkilöitä, joiden työtä on seurannut internetin välityksellä. Niinpä päiviin mahtui myös paljon naurua ja hulluttelua!


Messuilla myös pääsi kurkistamaan alaan aivan uudesta näkökulmasta. Askartelu Amerikassa ei olemitään nappikauppaa, vaan isoa bisnestä, jossa liikkuu paljon rahaa. Useilla osastoilla oli miehiä myymässä ja yritysten omistaja portaassa etenkin näkyy miehiä. Oli monella tapaa silmiä avaavaa nähdä alaa kokonaisuutena. 

Nyt muutama päivä paluun jälkeen ajatukset ovat vielä aika hajallaan. Reissu oli upea ja antoi paljon ajattelemisen aihetta, uusia ideoita, ystäviä ja ennen kaikkea inspiraatiota!Photobucket

5 kommenttia:

 1. Oijoi, lisää kuvia kehiin! Ihania juttuja olette päässeet katselemaan&kokeilemaan/kokemaan!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa lukea näitä messujuttuja! Voin vaan kuvitella sitä ähkyä ja runsaudenpulaa! Mahtavaa, että reissu oli onnistunut!

  VastaaPoista
 3. Kiitos tarinoista, kuulostaa ja näyttää upealta reissulta!!!

  VastaaPoista
 4. Varmaan oli mahtava reissu, mielenkiinnolla odotan lisää tarinoita ja kuvia!

  VastaaPoista
 5. Vaikuttaa mahtavalta reissulta. Kyllä digikamera vaan on tällaisessa niin hyvä ja ISO muistikortti :)
  Kun tulee ähky niin voi räpsiä ja katesella jälkikäteen pienemmissä erissä.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.