Etusivu PageMina PageKurssit PageOhjeita PageLinkkeja PagePaperilla-lehti

maanantai 27. tammikuuta 2014

Smash - book

Usan reissulla hurahdin Smash bookkeihin. Olimme Elinan kanssa käymässä paikallisessa askarteluliikkeessa Michaelsissa ja bongasin ale hyllystä vaikka mitä smash book kamaa. Kirjoja, tarroja, taskuja ja ties mitä härpäkkeitä. Suomen hintatasoon verrattuna super edullisesti. Päädyin sitten ostamaan kaksi kirjaa, yhden mini kirjan (joka on nyt arpajaisvoittona!) ja jättimäisen kasan erilaista silppua, josta aijon koostaa matkastamme kertovan minialbumin.

Smash -bookeissa ei tietenkään tarvitse käyttää pelkästää saman merkkisiä tuotteita vaan mukaan lähti kaikkea muutakin mukavaa ;)Smash book on erilaisista kuviopapereista koostettu kirja. Näitä myydään erilaisilla teemoilla, mutta mielestäni teemat ovatväljiä, eivätkä määritä liikaa kirjan käyttötarkoitusta. 


Kirjan sivut kestävät ihan mukavasti myös mixed mediaa. Olen itse maalannut joidenkin sivujen päälle kevyen kerroksen gessoa. Se hillitsee liian voimakkaita kuvioita, sillä haluan, että valokuvat eivät kokonaan huku värikkäisiin sivuihin. Nämä sivut ovat vielä kesken, sillä työstän useaa sivua yhtä aikaisesti.

Tähän mennessä olen gessonnut, valutellut vesivärejä, lisännyt värjättyä gel mediumia sabluunan läpi, raaputellut siirtokuvia ja pirskotellut mustaa Glimmer glamia.Jokaiselle aukeamalle ai tarvitse tehdä mixed mediaa, vaan välissä voi hyvin olla aukeamia, jotka jäävät enemmän alkuperäiseen muotoonsa. Toisaalta, koskaan ei voi tietää millaiseksi kirja matkan varrella muodostuu!


Aika paksuksi tämä kyllä tulee. Olen nimittäin säilönyt sivuilla oleviin taskuihin karttoja ja muita lippulappuja matkan varrelta. Muutamia sivuja jouduin poistamaankin, ettäsaan kirjan pidettyä joten kuten aisoissa.

Oletteko te innostuneet Smahs bookeista?

Photobucket

14 kommenttia:

 1. Näyttää mellevältä =)

  Itse olen miettinyt useaan otteeseen aloittaisko smashin täytön.. sitten olen miettinyt, että miksi en tekisi bialla omaa kirjaa, jossa olisi papereina juuri ne paperit mitkä haluan.. Mutta siis joo ToDo.listalta löytyy =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin itsekkin, että Bind it allilla syntyisi samantyyppinen kirja, mutta hankin tämän super alesta ressuiltani!

   Poista
  2. Joo, itse olen miettinyt samaa, mutta vuonna 2012 Tampereen messuilal omani ostin ja se on nyt käytettävä pois kaapista kulelksimasta!

   Poista
 2. Paperilla-lehden paperisen lehden ilmestymispäivät ovat minulta hukassa... Milloin postilaatikossa pitäisi kahahtaa? Yst. kysyy: kestotilaajaksi ilmoittautunut Saila S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Saila! Paperilla -lehti ilmestyy paperiversiona kaksi kertaa vuodessa. Seuraava numero ilmestyy kesäkuussa :)

   Poista
 3. Yes! Mun smash book on ollut kaapissa vuoden käyttämättömänä. Mietin just ennen reissua, että teenkö siihen tarinan kanssa tästä jenkkilän matkasta. vielä en ole päättänyt, mutta luultavasti kyllä! Katsotaanko hurahdanko minäkin lopulta vai ei ;D Upealta näyttää tuo sunjuttusi. Huomasin samaa, että sitä piisasi Michaelsissa, mutta sinne jäivät mun ostoksen siltä osin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kokenut vaikeaksi käyttää noita Smash bookkeja aiemmin. Nyt olen kylmän rauhallisesti sotkenut piiloon valmiita sivuja ja tehnyt oman näköistä jälkeä.

   Poista
 4. Mulla on Smashbook ja laitan sinne kaikkea itselleni merkittäviä juttuja, en kuitenkaan halua siitä laittaa juttua blogiin, kun ne on vaan mua varten. Hiljaksiin teen aina kun sille päälle satun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on itseasiassa kaksi sellaista smash bookkia, jotka on mulle ihan henkilökohtaiseen käyttöön. On hyvä pitää joitakin juttuja vain itsellään :)

   Poista
 5. Mullakin on Smash-book, aika hiljakseen olen siihen mitään laittanut, mutta tuntuu siltä, että kohtapuoliin aika alkaa olla kypsä sitä täyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joitakin asioita pitää ensin kypsytellä jasitten kun aika on valmis, niin ne syntyvät kuin itsestään.

   Poista
 6. Hyvältä näyttää! Postaa toki jatkostakin kuvia :)

  VastaaPoista
 7. Uu, mahtava kansilehti! Kivoja sivuja muutenkin.

  VastaaPoista
 8. Oikein on maukavan näköisiä aukeamia. Pidän erityisen paljon bookkisi ensimmäisestä sivusta.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, vielä kivempaa jos kommentoit!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.